Noutăți

Istoria body-ului pentru copii

Body este hăinuța care se găsește practic în garderoba oricărui bebeluș, dar puțini cunosc sau își pun întrebarea de unde provine acest articol vestimentar. Datorită lui spatele bebelușului este tot timpul acoperit și în același timp susține și scutecul, fiind un obiect de primă necesitate a părinților.

Nu se cunoaște cine a inventat această piesă vestimentară, totuși datorită dovezilor păstrate în muzee cunoaștem că primii bebeluși ce au purtat un body sunt acei ce au fost născuți la începutul secolului XX – ele fiind confecționate din pînză de bumbac sau croșetate din bumbac și aveau extensii ce se prindeau cu nasturi sau cu ace de siguranță.

Copilașii născuți în familii nobile aveau parte de haine confecționate din țesături prețioase, cum ar fi pînza fină, matasea și chiar puteau fi brodate cu fire de aur, însă cei ce faceau parte din păturile sociale inferioare aveau hăinuțele de in și cînepă.

De la apariția lui și pînă în prezent body-ul a evoluat foarte mult.

Primele body aveau culoarea albă și abia în anii 1950 au început să apară și alte culori, cum ar fi roz, albastru, galben, portocaliu, verde. În anii 1960 au început să se diversifice și modele de body-uri. 

În prezent avem o gamă foarte variată de body-uri avînd diverse modele, culori, imprimări, texte și fiind confecționate din diferite materiale.

La momentul actual putem achiziționa chiar și un smartbody care, datorită unor benzi de cauciuc avînd funcția unor senzori, ne oferă informații despre starea de sănătate a bebelușului

Brandul autohton MAGVI are o colecție de haine pentru bebeluși printre care se regăsesc si renumitele body-uri.

Related Posts